Sinjalistika rrugore, teste autoshkolle, pyetje me pergjigje ne provimin per patente.

| maggio 7, 2013 | 4 Comments

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor eshte enti ku mund te shkarkoni Teste te ndryshme dhe te merni materiale informuese per Lejen e Drejtimit ose sic quhet ndryshe dhe Patenta shoferit. Ky eshte liku i sitit http://www.dpshtrr.gov.al/

Ndersa tek linku me poshte do te gjeni materialin e plote per te shkarkuar ku ka teste, kodi rrugor, pyetje dhe pergjigje te zgjidhura qe bien ne provimin per te marre patenten e Automjeteve ( Kliko Ketu ).

Testi online mund te gjendet Ketu.

Ky test i adresohet kandidatëve për marrjen e lejes së drejtimit të mjetit A dhe B, si dhe auto shkollave si një mjet didaktik për vlerësimin e mundësive të kandidatëve për të kaluar testin zyrtar të DPSHTRR-sës.

Testi ruan strukturën e testit zyrtar, me 40 pyetje të ndara në 12 grupe me nga 3 dhe 1 grup me 4. Përdoruesi për secilën prej tyre mund të zgjedhe një prej dy alternativave; e vërtetë ose e gabuar. Pyetjet përzgjidhen rastësisht nga një bazë të dhënash prej 8 mijë të tillash të shpallura zyrtarisht nga DPSHTRR e Republikës së Shqipërisë. Ndërtimi i strukturës së testit përfshinë të gjithë programin teorik dhe kontrollin e plotë të njohurive me të rëndësishme për drejtimin e mjetit.

Tags: , ,

Category: Te tjera

Leave a Reply